peppen.

det är så spännande. idag var min första dag på en fyra veckor lång praktik på mq. det var så otroligt kul, himmel som jag älskar att jobba i butik! och det är fint att det sitter pepp-meddelanden överallt, på toaletten oxå. fast det är inte pepp angående toabesöket det är typ: "kom ihåg att för att få tio ja måste man möta tjugo nej, vi peppar inför nästa kund!"
Det är fint, och brevid dörren som står mellan det trygga lagret och butiken finns en fyrkant, gjord av lysande rosa blommor, och i den står Veckans Pepp.
åh nu är jag alldeles för trött. det känns inte när man jobbar man när man kommer hem är man så trött så man vill kräkas och sova och allt på samma gång.
men det är okej, för imorgon ska jag dit igen!
men jag blev lite smått besviken idag, butikschefen sa till mig: Det ska bli kul idag för vi får en ny varuvisning.
jag tänkte: Oh goodie vi ska på fashion show!
senare fick jag veta att varuvisning är ett finare ord för: nyheterna kommer och ska packas upp och butiken ska skyltas om.
men det är okej. jag tycker om att skylta.
nu ska jag sova, kom in o handla av mig imorgon, nisse tar alla kunder ifrån mig........god natt!

Un-unravelable

nu har vi kommit på det. Alla mina sjukdoms-hypokondri-grejer samlas i en enda.
Symtomen är: ofantlig mensvärk, depression, trötthet, icke existerande aptit, blodbrist, kalkbrist, vitaminbrist, järnbrist etc. etc, dåliga naglar, dåligt hår, torr hud, exem, svagt skelett, laktosintolerans, astma, och alla andra allergier jag har
Allt hänger ihop i en enda: Glutenintolerans.
Jag har alla symtom som finns, men det är okej.
Så, läkartid är bokad den 20 februari klockan 13. Då ska vi ta massvis med tester och förhoppningsvis (högst troligt) få detta bekräftat. Innan dess tänker jag inte lägga om min kost alls eftersom det kan påverka testresultaten. Den 19 februari tänker jag proppa i mig pizza, pasta, bullar, semlor, kakor, bröd och andra godsaker jag inte alls tycker om. Spännande.
Kanske tycker jag inte om dom för att min kropp säger ifrån. NO NO AMANDA. DON'T EAT PASTA......... IT HURTS.......
men det är faktiskt helt okej. om jag kan byta femhunratjugoåtta jobbiga grejer mot en så gör det ingenting. Ny mat är spännande, jag tycker om att experimentera med grejer. Och tänk om jag kunde bli av med min mensvärk och depression bara genom att byta kost..........

I have a dream, or so I say

ibland när jag mår riktigt bra är det som om den jag är totalt förändras. Jag går från att vara en självdestruktiv tjej som inte tycks vara något mer annorlunda än någon annan, till att önska mig själv till en flytt till platser jag aldrig varit, drömmar om ett liv i en annan tid och min samling av smycken från la belle epoque och underbara 50-tal växer. Oftast utökas samlingen bara med ett smycke per glad-period. men vad gör det? Ett smycke som har så mycket historia och som är så fint och värdefullt betyder mer än femhundra billiga tröjor grån gina tricot.
ibland är jag som sagt någon annan. I min garderob hänger en balklänning från 50-talet som bara längtar efter en kväll på dansgolvet. och samtidigt som jag älskar den är det sällan jag känner för att vara så annorlunda att jag inte hellre skulle ha en modern skapelse. Kanske är det ett av symtomen som kommer av att bo på en ö där udda är samma sak som onormal. Det är synd. Jag skulle gärna vara gammaldags. Jag skulle gärna ha rött läppstift varje dag, vågat hår och en flapper täckt av pärlor.
Samtidigt är 50-talets haute couture också lockande. Men åh så jag älskar mjukisbyxor.
Som sagt, jag skulle så gärna vara någon annan, eller kanske bara låta den jag vill vara få vara så ett tag. Bara för att se vad som händer lixom. 
Men det är synd att jag inte får uppleva allt det där nu. Se impressionisternas sällskap på caféer om kvällen i paris, få vara med när coco chanel införde byxmodet på kvinnor, och som jag skulle vilja sett hur min mormor var när hon var ung. 
Kanske är jag för drömsk och allt det där, men vad gör det? 
Nu mår jag i alla fall bra och för tillfället är jag tjejen som köper blommor till mormor och letar efter både tillfällen och mod att använda en 100 år gammal brosch jag fick av min morfar. 

And I know you have a heavy heart, I can feel it when we kiss

1. Varför byter människorna i the voice ALDRIG kläder?? okej, dom kanske spelade in allt under samma dag, men nu har det gått ett antal veckor och program och dom har ännu samma kläder. dom borde ha förberett sig på sändningstiderna. just sayin'..

2. Idag har jag fått massvis med presenter av min mamma. Bara för att hon skulle vara snäll, och det gjorde mig så jätteglad. Jag är nu iförd alldeles nya mjukisbyxor, vita med lila blommor på! Hon känner mig så väl. Efter att dom förra hon köpte till mig, som jag använt i princip dagligen i två år, nu har fått en decimeterlång reva i baken, ansåg hon att det var dags för nya. Och dom här är inte bara nya, som är silkysmooth. Jag har aldrig haft såna förut och jag måste säga, dom gliiiiider fram och tillbaka på mina ben när jag går....aaaaahhhhhhhh........Det är första gången någonsin som jag känner mig någorlunda ladylike i mysbyxor.

3. Idag köpte vi oxå tre små rätter på "den lokala kinarestaurangen" även detta för att muntra upp mig. och uppmuntrad I am.

4. idag har jag sytt en boll, en halv klänning that is.

5. mitt rum är städat once again. nästan.

6. Idag gjorde jag ett besök på MQ inför praktiken. Jag fick The Grand Tour och annan information och sånt. Jag längtar väldigt väldigt mycket.

Så, det vad jag i punktform. God natt världen.bläääää

åhhhhh jag blir så arg på människor som ska envisas och tjata och vara jobbiga! jag blir äcklad efter tre veckors jobbigheter..

if i had only feld what it's like to be yours

ännu en natt fylld av vakenhet. jag önskar att mina dagdrömmar var nattdrömmar. åhhh VARFÖR SOMNAR JAG ALDRIG! man tycker ju att tröttheten som dyker upp efter att ha sovit 8 timmar på en hel vecka borde orsaka någon form av sömn. nejnej, man ligger i sängen alldeles rastlös, men på tok för trött för att orka göra någonting annat än att grymta åt situationen.

Lars Winnerbäck- Tidvis

Nu kommer ett bildinlägg. titta om ni vill
Först ut är min älskade oljemålning. Den målade jag på två lektioner på Måleri A. Spännande kurs detdär..


Sen kommer brudklänningslivet i uppnålat tillstånd


Några av mojängerna kjolen på Mathildas klänning ska täckas av


En halv uppnålad grej jag funderar på att sy...kanske. Uppnålad i samma tyg jag hade i min balklänning i 9an.


Och så vintageklänningen jag köpte i höstas.

En underbar handsydd liten 50-talare. Men den ska ja dock sy om lite grann. Spetsarna på livet sitter lite skumt så där ska det rundas av, sen är det massa småhål nertill, så jag tänkte sätta på kristaller över dom. Vad tror vi?


mhmmm

åhhhh vad jag vill åka till london och vintage shoppa!

You are different to me now

Dag 947: Ännu iförd mjukisbyxor. Dag tillbringad mestadels i sängen. 
jag har gjort två utgångar idag.
1. Mat. Iförd riktiga kläder, men ändå fula, osminkad, äcklig backslickknut, illaluktande. Det är insidan som räknas tycker jag ändå.
2. Möte. Klädsel: Höga svarta pumps, strumpbyxor, pennkjol och någon form av kinesblus. Nydushad och parfymerad. Mycket smink. Väldigt orientaliskt.
Hemmakomst. Klackskor av, mjukisar på, sminket kletar ut sig direkt och jag är ganska säker på att jag luktar illa igen. Mitt hår är ännu snyggt, dock.

Jag skrev en uppsats innan frukost. Jag vet. Sen tyckte jag att det räckte med goda gärningar för ett tag frammåt. 
Jag måste även berätta för er alla om någonting väldigt spännande. Jag kan ju höja ena ögonbrynet lite busigt ni vet. Jag har kommit fram till att det ögonbrynet har blivit väldigt vältränat och måste nu träna upp det andra ögonbrynet. Den muskeln tycks dock saknas på andra sidan ansiktet så det här bli ett svårare projekt än jag räknat med. Så, alla ni som undrar varför jag gör konstiga miner ibland, there's your reason.


Fear is the heart of love

detta lovet alltså. jag är ledsen att jag svikit er som verkligen undrat vad jag gör. (höhö) Men bered er, för här kommer the big picture!

lovet började bra. jag vaknade i rimlig tid om morgnarna och fick absolut ingenting uträttat. så som det ska vara. 
Sen gick det utför. 
Jag vaknade allt senare och fick mer och mer uträttat. Att ta sig upp ur sängen klockan 10 var en bedrift. jag skulle kunna ligga under täcket dag och natt och se på film och äta onyttigheter.
Men icke! Jag har sytt klart ALLA tylltossar till bollklänningen, många blev det. Jag blev förvånad när jag tittade på tidskortet och upptäckte att jag jobbat natt med det där. hur kunde det hända, jag är ju åh så kvällstrött.....
Menmen, jag har också kommit väl igång med brudbroderiet. SNART är hälften klart, och denna nästan-hälft har bara tagit två veckor när man jobbar typ dygnet runt.
Jag frågar mig själv ofta och väl varför jag åtar mig sådana projekt, men efter ett djupt och ingående samtal med farmor har vi tillsammans konstaterat att detta är ett släktdrag. Jag är alltså helt maktlös inför min kreativitet. Stackars mig va ;)

Igår var en speciell dag. Nu ska jag berätta en kort men underhållande historia om varför den var så spännande.
Jag har alltså förfallit totalt och kommit till den punkten i livet att jag skulle kunna gå ut ful. (VA! OMG DET HAR HON JU ALDRIG GJORT FÖRUT! haha, jo.) Okej ni som sett HIMYM vet detta att när en människa är väldigt depp (när Lily och Marshall gör slut) så kommer man slutligen till en punkt då man kan gå ut utan byxor. Nu gjorde jag tyvärr inte detta, men mellan min fanatiska sömnad och oändliga sovrutin har jag fallit en del i vinterdepp. Detta har resulterat i att mina mysbyxor är mina bästa vänner. They never leave me! En dag, tänker jag, då ska jag ha en hel garderob full med mysbyxor, upphängda på galge, on display. Så mycket tycker jag om dom.
Men nu glider vi ifrån ämnet! Hur som helst, jag hade lovat mor min gå ut ur huset igår. så jag följde med henne till jobbet, och jag ska säga er...känslan av att sitta på länsförsäkringar på kvällen, iförd mjukisar och den största Musse Pigg tisha världen någonsin skådat, skamligt odushad och ful, med ett brudbroderi i högsta hugg.. Det är en underbar känsla! Speciellt när fixade och halvt påklädda tjejer svassar förbi utanför och säkert luktar dom gott. (jag säger halvt påklädda, för vad dom betraktar som klänning är i mina ögon en bandeubh.)
Men det gör mig inget, jag behöver inte vara fin inför folk. jag har mina mjukisar och dom ger mig större glädje och njutning än någon annan någonsin kan! (oh yeah, jag sa njutning haha)

Det var gårdagen. Annat som hänt på lovet är att jag möblerat om mitt rum och städat det ordentligt. Städat! Det har inte hänt sen i somras! For real, jag tycker synd om dom människor som gick in i mitt rum innan jag hunnit kasta in all skit i garderoben. Nu är det nystädat och ommöblerat. Det har blivit en riktig syatelje nu tycker jag. 
På tal om att sy var Andrea här idag. Vi hade syjunta. Jag sydde brudklänningen och hon sydde en lila plysh-klänning. Det var mycket trevligt. Vi åt äppelpaj också och drack te. (Självklarheter, men värda att nämna)

That's it, nu vet ni. hej då

2012

I år längtar jag efter meddelanden som:

-Grattis amanda du har fått körkort.
-Grattis amanda du har fått en jättebillig fantastisk lägenhet precis där du vill bo.
-Grattis amanda du har fått jobb.

Plötsligt vill jag inte riktigt bli vuxen..