du hatar fantasier, du är bunden av logik.

i am alive. jag har ingenting att säga. Idag har jag haft migrän sen jag vaknade. så jag har legat i soffan med dom mörkaste solbrillorna och lyssnat på tragisk musik på lägsta volym mest hela dagen. det var väl allt. pusshej

I was made to love, but I never knew it was so hard

Idag fick jag nyheten jag fruktat hela höstterminen. Parisresan infaller samma vecka som april-sammisen...Lyckligtvis anländer jag i sverige på Fredagen när första dagen på sammisen är Lördag, så katastrofen är inte helt ultimat, men ändå. Så min reserutt kommer bli följande:

Måndag: Paris

Fredag: Landing on skavsta flygplats, färd till Sthlm C där jag möter upp familj o vänner. Förhoppningsvis har dessa människor lyckats fått med sig mina fina klänningar. (ja, det är det viktigaste av allt, hej alla ni som inte känner mig.)

Lördag & Söndag: Sammmankomst. 

Det är skojjigt att göra två resor på samma vecka. spänningen får mig att vilja smälla in en tredje resa där någonstans. vart ska jag?
Det är oxå skojjigt att på sammankomsten i juli kommer det vara 10 000 pers, till skillnad från tidigare år när vi varit 4-5000. Alltså är mina klänningsval så mycket viktigare än någonsin förut.
I like it..

Tell her nothing if not this: All I want to do is kiss.....her

jag vet inte om jag är galen eller knäpp.
ska vi ta den långa historien? Mitt huvud känns som ett dunkel. har ni någonsin upplevt det? att dagarna går och man gör saker både av högt värde och av lågt, men ändå känns allt som..jag vet inte. man tänker bara: händer det här verkligen eller drömmer jag? och nu menar jag inte Drömmer i den bemärkelsen att det är för bra för att vara sant. jag menar som: sover jag och eller händer det här?
Mina drömmar brukar nämligen vara väldigt verklighetstrogna.
ett dunkel. that's what it is. jag vet inte om allt är en enda stor ångest som bara väntar på att Unravel itself. Jag har mycket ångest just nu. Samtidigt som jag inte har någon ångest alls. så komplicerat allt kan vara. Jag är nöjd med mig själv, så kan vi säga. Det jag har ångest över är vad som kommer hända härnäst. jag drömmer om att vara en sån där underbar person som säger C'est la vie och njuter av varje ögonblick utan att undra vart man är imorgon. Jag vill så gärna vara en sån men jag känner mig fast. låst vid vart jag är nu. för innan jag kan göra någonting ska jag gå i skolan och ta studenten och allt det där. när blir man en sån person att ingen undrar vart man varit förut eller vart man ska, när folk bara är nyfikna på vem man är nu?
Min mamma sa igår att innerst inne vet jag precis vem jag är och vad jag vill. och hon har rätt. jag vet vem jag är och jag vet att en dag vill jag ha ett lagom stort hus med lagom lågt i tak, massor med äppelträd och inga grannar så långt ögat når. Jag vill ha ett hav ganska nära, så jag kan doppa fötterna när jag har lust. jag vill ha blommor och sol och kärlek och sånt som dom flesta nog vill ha.
Det låter ungefär som jag har det nu. Men ändå inte..bortsett från grannarna och äppelträden och takhöjden. vi har det faktiskt ganska högt i tak.
samtidigt vill jag ha allt det där någon helt annan stans. typ i La Lozére eller Florens. Himmel vad jag vill åka till Florens. Den längtan har under dom senaste 48 timmarna växt sig så stark att jag idag beställde broshyrer om Mode/Textil utbildningar i Florens. Och en i Paris, och en i Milano. Någon i Sverige? nej. Åh vad är det med mig? Dom senaste tre åren har jag sagt; Nej jag ska inte vidareutbilda mig jag hatar att bli bedömd.
Men nu har tankarna börjat cirkla runt och det är inte för att jag vill bli någon med hjälp av kunskaperna. Det är inte för att bygga en karriär, jag vill bara kunna. så att jag kan göra. simple as that. Jag vill kunna sy fina klänningar till mina framtida vänner när dom ska gifta sig eller gå på bal eller bara sy något till någon för att vara snäll.
Men egentligen vill jag nog inte vidarutbilda mig. Det är inte därför jag vill till Florens.  Jag vill nog bara se en annan del av världen.
Vi får väl se vad det blir av allt det här. Jag är en sån drömmare. Vissa säger att det är bra att ha drömmar, en person sa till mig en gång att jag måste sluta drömma. vem vore jag då? Ett deppat vrak i hörnet av mitt rum.
Samtidigt tror jag att min låsta plats i hörnet av mitt rum får dessa drömmar att växa ännu mer. Det man inte kan vill man göra mer än något. och det man inte får vill man ha mest av allt.
Jag vill inte vara en sån som oroar sig. jag vill säga C'est la vie. Men jag undrar för mig själv om det verkligen är rätt tid att säga C'est la vie. Allt har sin tid och sin plats och den här tiden sitter jag här och det är den tidens plats. Livet har sin egen plats lite längre fram. Kanske det inte är oron över vad som kommer hända sen som skrämmer mig, kanske det bara är längtan efter något annat som är så stark att den tar över mig.


Alltså

ibland hatar jag att hålla folk uppdaterade om mitt liv, men tydligen är den här bloggen uppmuntrande för en del så då får den väl vara kvar. Imorgon tänker jag vara så fräck att strunta i lektionerna (okej jag har inte bestämt mig om svenskan än, men vi får se. jag ska sy. Jag överdriver inte när jag säger att det är tyg överallt i mitt rum!
vi har:
30 meter tyll, uppklippta till kommande tyllbollar
Ett stycke projektarbetes-afton-klänning
En halv brudklänning
En pågående korsett
En strumpa som aldrig kommer bli klar
och en halsduk i samma situation

Man halkar på allt tyg lixom.

hur som helst, på lördag åker jag till fastlandet IGEN! kan ni tänka er? Är den kvinnan aldrig på ön? Nej, det känns faktiskt inte så. Men det blir en över-dagen-resa till sthlm bara. Mina föräldrar meddelade idag att vi ska åka och se Romeo & Julia. Det längtar jag efter!
Så är det, adieu!

but me, I'm not like anyone else

Hej. Jag har varit i linköping och, som min kära klass redan vet, var det helt fantastiskt.
vi gjorde massor med saker som jag håller hemligt. Det är något av en hemlig resa och jag gillar det. Men i tisdags kom våra kära vänner från oskarshamn till Elsas, spelade en timme, hängde i två timmar, sen åkte dom tillbaka till hamnen igen. Medans vi stannade kvar till igår och träffade folk. Hängde, gick omkring och åt jättemycket. 
Hejdå.

and what was normal in the evening, by the morning seems insane.

jag som skulle plugga hela dagen idag. Istället har jag möblerat om i mitt rum och bakat en tårta. oh ja, allt för att bli nästa cake boss. näst på listan: friskis och svettis, sen är det spakväll och så ska jag packa. och min bror döljer ännu allt utom båt-tiderna för mig..jag börjar blir rädd, det jag trodde skulle bli en musik-resa kan nu bli precis vad som helst.
Men som sagt, jag har möblerat om i mitt rum och det är fantastiskt. jag hittade en spindel under sängen.
och inatt sov jag ingenting alls, så jag tycker mig ha all rätt att strunta i läxor för att i stället helt fokusera på min tårta. choklad/hallon/gräddtårta blev det.
Jag har allvarliga funderingar på att göra som i Julie & Julia och starta en bak-blogg där jag under ett år ska bara alla recept i en bok.. I det här fallet, min älskade favoritbok:

Vi får se...

hejhopp

positiva tankar i detta träsk: jag syr saker som kommer bli fantastiska och jag gör det jag älskar.

When you love someone but it goes to waste

Fix you -Kina Grannis

Vad jag har varit produktiv idag...... det känns som jag inte uträttade någonting i förmiddags, men jag o ellen lyckades ändå fixa en framsida till the Magazine vi ska göra, och så åt jag mängder av chips.
Eftermiddagen var väl inte bättre. Men jag hade betygsamtal o fick veta att jag ligger på mvg i hv-kurserna, ska bara komplettera lite i mönsterkonstruktion. det känns bra, det var bättre än jag trodde. Sen klippte jag ut 4 meter tyll till mina små bollar/blommor/tossar. Sen gick jag hem, firade denna underbara dag med mor min och fortsatte sticka min socka. jag har redan gjort hälen, kan ni tänka er?
Hur som haver, Rabatt till varje pris är för tillfället det bästa programmet någonsin. 
För er som undrar..

God natt världen, vi ses imorgon